sujud syukur

Salam 'alaik...

Alhamdulillah, syukur diatas segala nikmat pemberianNya yang tidak terhingga. Sekalipun seringkali lalai dan leka daripada mengingatiNya, namun tidak pernah Dia menarik nikmat anugerahNya hatta sebesar zarah sekalipun. Bahkan, kerana Dia yang Maha Pengasih amat mengasihi hamba-hambaNya, Dia lontarkan secebis dugaan agar kita kembali sedar, kembali tunduk merendahkan hati padaNya. Subhanallah, sungguh tinggi nilai cintaNya.

Alhamdulillah. Tiada kata yang mampu dilafazkan melainkan perasaan malu dan syukur diatas anugerahNya. Diri ini yang tidak layak memiliki apa-apa kerana seringkali rebah dengan hasutan syaitan, masih lagi Dia sudi menganugerahkan kecemerlangan. Alhamdulillah. Subhanallah. Allahu Akbar.

Communication Electronics : A-
Islamic Education : A
Electronic Engineering Lab 2 : A
Control System : A
Programable Logic Controller : A+
Electronics 2 : B
Microelectronics : A-

Alhamdulillah...

Mohon doa dari sahabat-sahabat seperjuangan agar hati ini jauh dari perasaan riya', ujub, takabbur, bangga diri dan seangkatan dengannya.

~edit~

Yakinlah bahawa segalanya dari Allah.. Tangan yang kita guna untuk menulis, milik Allah.. Akal yang kita guna untuk berfikir, milik Allah.. Kaki yang kita guna untuk melangkah ke exam hall juga milik Allah.. Dan hakikatnya kita tak punya apa-apa.. Pastinya kejayaan itu untuk Islam..
- From Rabia -

Thanks a lot =)

0 comments: