baru^^

Alhamdulillah. Alhamdulillah.. Alhamdulillah...

Apa pendapat awak dengan wajah baru blog ni? Tak cantik? Kosong? Bosan? Bagi tau je. Insya Allah saya akan cuba untuk perbaikinya. Kalau boleh saya taknak kerana penampilan blog yang kurang menarik menyebabkan awak terbantut untuk mengambil apa yang baik dari sini [yang buruk tu bagi tau la ye. Jangan amik buat harta pula ^^].

Saya tau, apa la yang ada sangat dalam blog saya ni. Ilmu tak banyak. Ayat tak menarik. Tapi saya taknak, ilmu yang sikit ini terpadam terus hanya kerana 'cover' yang tak mampu menarik orang. Memang, kita selalu sebut, "don't judge a book by its cover". Tapi sebenarnya tanpa sedar, kita selalu je buat begitu. Bukan sengaja, tapi dah terbiasa.

Saya taknak cerita panjang. Sebab kadang-kadang saya lebih suka orang tinggalkan persolan untuk saya fikir sendiri. Kadang-kadang ye, bukannya tiap masa. Sebab ada masa, saya malas nak berfikir sebab otak dah tepu sangat dengan perkara lain.

Cuba muhasabah balik, masa-masa yag kita lalui sebelum ini, berapa kali kita menghukum satu-satu perkara sebelum benar-benar merasai dan melihatnya betul-betul? Saya kira ketika beli gula-gula pun kita akan tengok cover tu menarik ke tidak. Lain la kalo kita memang dah tau gula-gula tu sedap walaupun plastiknya tak menarik langsung.

Jadi, saya mohon, sama-sama la kita tegur-menegur untuk kemaslahatan umum. Mungkin ada keburukan yang awak nampak ada dalam blog ni tapi saya tak perasan. Moga Allah redha dengan apa yang kita usahakan.

0 comments: