bla bla bla

Alhamdulillah. Alhamdulillah.. Alhamdulillah...

Semalam ingat nak update blog, tapi disebabkan keletihan yang melampau, terpaksa dibatalkan niat tersebut. Makan malam pun tak sempat. Sampai rumah je terus terbaring atas katil. Tak sempat nak guling-guling dah terlelap. Sungguh-sungguh tak larat. [Adakah ini buktinya saya kurang stamina?]

Tiap kali ada projek elektronik, mesti jadi macam ni. Keluar rumah pagi, balik malam. Lebih-lebih lagi bila semakin hampir dengan dateline. Lagi la tak terurus hidup. Kadang-kadang breakfast gabung sekali dengan lunch, kadang-kadang lunch kira sekali dengan dinner, lagi haru bila breakfast, lunch, dan dinner dikira satu. Takpela, makan sekali sehari pun, orang still cakap saya gemuk. [Mak saya cakap, kalau saya pakai jubah, nampak macam tong drum berjalan. Aishhh, sungguh tajam perumpamaan itu.]Pertandingan Inovasi/Reka Cipta Sains & Teknologi 2010 yang sepatutnya berlangsung mulai esok insya Allah akan ditunda ke tarikh yang akan ditetapkan kemudian. Alhamdulillah, Allah anugerahkan kami masa untuk menambah baikkan lagi projek kami yang masih lagi tak jadi-jadi. Selalu je bila selesai satu masalah, timbul pula masalah lain. Teruji betul.

Takpe, kami memang dalam proses belajar. Jadi, melalui masalah-masalah yang timbul itu lah kami dididik untuk sabar dan terus berusaha sehabis mungkin. Gagal 100 kali tak bermakna kita akan gagal lagi untuk kali yang ke 101. Yang penting, kena ada penambah baikan. Insya Allah, semakin banyak penambah baikan yang dibuat, semakin bagus hasilnya.

Ditunda tak bermakna kami boleh bersenang-lenang, tidak. Ditunda bermakna kami kena lakukan yang lebih baik dari yang kami rancang sebelum ini. Hujung minggu ni insya Allah yang siswa akan berangkat ke Kuala Lumpur untuk mencari komponen-komponen elektronik di sana. Kat Kelantan susah nak cari barang-barang nih. Kedai ada, tapi tak banyak barang.

Apa-apa pun, insya Allah kami akan cuba untuk buat yang terbaik. Doakan kami untuk sentiasa menjaga batas-batas syari'at.

0 comments: